SARDINES EN ESCABETX
El meu peix predilecte! A banda de fer-les a la brasa {delicioses}, vaig probar de fer un escabetx d'en @madxef, canviant alguns ingredients. El resultat, com diu un amic meu: MUNDIAL!
INGREDIENTS
- 1 kg de sardina
INGREDIENTS
- 1 kg de sardina
- 180 g de vinagre de poma
- 100 g de farina de cigró
- 20 tàperes
- 12 alls tendres
- 1 gra d'all
- 1 bulb de fonoll
- 1 fulla de llorer
COM HO FEM
- Posem les sardines ja netes de tripa i cap, cobertes amb una solució d'aigua i sal prèviament dissolta (a raó de 50 g de sal per litre d'aigua mineral).
- Tallem un bulb de fonoll a la juliana molt fi {el fonoll li dona un gust espectacular}
- Pelem un gra d'all, el tallem a làmines i el daurem en una paella amb oli.
- Fem el fonoll a la mateixa paella, a foc lent. Quan estigui mig fet, hi afegim una fulla de llorer.
- Tallem a rodanxes 12 alls tendres i els afegim a la paella.
- Quan ja casi ho tenim, hi afegim una cullerada de pebre vermell fumat dolç i afegim els 180 g de vinagre de poma
- Afegim les tàperes 👉Eixuguem les sardines, les enfarinem amb farina de cigró i les fregim a la cassola, amb l'oli ben calent.
- Afegim les sardines a l'escabetx i les deixem fent xup-xup durant 5 minuts. Ho hem de deixar refredar entre 2 i 6 hores.
Les podeu guardar a la nevera entre 3 i 4 dies.
La barreja de gustos {fonoll+tàperes +pebre dolç fumat+farina de cigró de fregir les sardines=BOGERIA
COM HO FEM
- Posem les sardines ja netes de tripa i cap, cobertes amb una solució d'aigua i sal prèviament dissolta (a raó de 50 g de sal per litre d'aigua mineral).
- Tallem un bulb de fonoll a la juliana molt fi {el fonoll li dona un gust espectacular}
- Pelem un gra d'all, el tallem a làmines i el daurem en una paella amb oli.
- Fem el fonoll a la mateixa paella, a foc lent. Quan estigui mig fet, hi afegim una fulla de llorer.
- Tallem a rodanxes 12 alls tendres i els afegim a la paella.
- Quan ja casi ho tenim, hi afegim una cullerada de pebre vermell fumat dolç i afegim els 180 g de vinagre de poma
- Afegim les tàperes 👉Eixuguem les sardines, les enfarinem amb farina de cigró i les fregim a la cassola, amb l'oli ben calent.
- Afegim les sardines a l'escabetx i les deixem fent xup-xup durant 5 minuts. Ho hem de deixar refredar entre 2 i 6 hores.
Les podeu guardar a la nevera entre 3 i 4 dies.
La barreja de gustos {fonoll+tàperes +pebre dolç fumat+farina de cigró de fregir les sardines=BOGERIA
Comentaris