LLEVAT NUTRICIONAL



Hi ha ingredients que sembla que hagin aparegut ara de cop, i dels qui tothom en parla. No crec que sigui imprescindible tenir-los al rebost. El més important per una bona alimentació, és que la nostra dieta sigui variada i equilibrada, la qual cosa no vol dir que haguem d'omplir la nevera del que s'anomenen, els "súper-aliments"

Dit això, conèixer nous ingredients ens pot ajudar a crear aquesta varietat a la cuina, utilitzar-los si ens encaixen en els nostres hàbits, o simplement ampliar la nostra cultura i curiositat gastronòmica. 

El llevat nutricional, malgrat compartir aspecte i fong amb el llevat de cervesa, té un origen força diferent, ja que està cultivat a la remolatxa sucrera o melassa de canya.

El seu gust recorda una mica al parmesà o fruits secs {anous sobretot} i es rica en proteïna vegetal, minerals, fibra i vitamines.

Com el podem fer servir?
- Per afegir a la salsa pesto en substitució del parmesà
- Per afegir a les sopes i cremes de verdures
- Per afegir als batuts
- Per afegir a la pasta
- Per afegir al iogurt, Porridge, púding de chia,...

Comentaris

Entrades populars