FRITATA


A la gastronomia, també hi ha modes i traduccions a altres idiomes de noms de plats perquè ressonin molt exòtics, però que en el fons, han existit sempre. 

Quan vaig estudiar hostelería a l'any 92, ja fèiem pudings. Era la manera d'aprofitar restes que d'altra manera haurien acabat a les escombraries. Així doncs, a la classe de pastisseria, aprofitàvem les restes de croissants i ensaïmades, per fer un pudding dolç. O amb restes de verdures, fèiem pudings salats.

Sembla ser que el nom de "frittata" correspon a un plat d'orígen italià, fet a base d'ous.

Així doncs tenim que la frittata, puding, buding, terrina o el nom que li vulgueu donar, és una preparació que té com a ingredient indispensable els ous. Sería una espècie de truita o una quiche, sense la massa de sota. A partir d'aquí, podeu afegir-hi el que vulgueu.


Aquest puding, en concret, està fet amb 1 bròquil, un manat d'espàrrecs, una ceba vermella, formatge feta i 8 ous.
- Saltegem les verdures. Tenir en compte que no es poden saltejar totes alhora, perquè els temps de cocció son diferents.
- Batem els ous i hi afegim les verdures (compte que les verdures no estiguin molt calentes, sinó els ous quallaran), i una bona part del formatge. En aquest cas formatge Feta, però podeu fer servir el formatge que volgueu. L'altre part del formatge la reservem per posar-la a sobre abans de posar el puding al forn.
- Salpebrem i posem al forn a 180 graus uns 20-25 minuts

A vegades, barrejat amb els ous, també s'hi pot afegir una mica de llet (de vaca, d'arròs, de civada, d'ametlles,...) perquè el puding quedi més melós







Comentaris

Entrades populars