"Porridge", "gachas" o farinetes


El "porridge" és el nom que donen, originariament a Escòcia, a una preparació a base de flocs de civada (copos de avena) cuinada amb aigua o llet. Sembla que aquest nom està de moda i el trobem per tot arreu. Si no has esmorzat mai "porridge" i no el coneixes, sembla que t'estas perdent alguna cosa.

Doncs si i no. Tot i que, com he dit, el "porridge" es originari d'Escòcia, podem trobar la seva versió arreu del món. No deixen de ser farinetes, tan consumides en temps de postguerra, o "gachas", que es com s'anomena a les farinetes en algunes regions de l'Estat Espanyol. 
Jo personalment, també he consumit farinetes a Gàmbia, on les esmorzen cada dia, i a l'Argentina.

Desde que les he tastat, que n'esmorzo 3 o 4 dies a la setmana. No hi ha una sola recepta de "porridge", n'hi ha....infinites!!! i això és el que el fa un esmorzar diferent cada dia.

La recepta de les farinetes de la foto és la següent:
- 1 tassa de cafè de flocs de civada
- 3 tasses de cafè de llet de coco. El clàssic es fa amb aigua, pero la llet de coco li dóna un plus en el gust final que és brutal
- un pessic petit de sal (molt important per potenciar el gust)
- compota de plàtan, o simplement un plàtan ben madur aixafat amb la forquilla
- ametlles a trossets
- una poma tallada a daus



Com fem el porridge?

- Posem a bullir la llet o l'aigua amb els flocs de civada i el pessic de sal
- Ho anem remenant i entre 5 i 8 minuts ja estarà cuit. La textura ha de ser la d'una papilla.
-  Si voleu li podeu afegir mel, sucre, canyella o qualsevol altra espècie que us vingui de gust
- Ja la podeu emplatar en un bol.
- En el meu cas li vaig afegir el plàtan (li dóna el punt dolç), les ametlles torrades i els trossos de poma

Pero les possibilitats són gairabé infinites.

Podeu cuinar els flocs de civada amb llet de coco, de civada, d'ametlles, d'arròs, de soja, de mill,...
Podeu endolcir amb mel, "sirope de agave", sucre, panela, melmelada, compota
Podeu especiar amb canyella, vainilla, escames de coco, llavors de chia, pipes

De fet, la recepta de porridge que teniu més amunt es de restes de la nevera. 

I si al matí us fa mandra o no teniu temps de fer-lo, el podeu deixar cuinat el dia abans, i al matí només us caldra un toc de micro i llestos.



Comentaris

Entrades populars