Crema de coliflor amb ou "poché"


Coliflor bullida amb patates, coliflor al forn amb beixamel i tinc un amic que també la fa al forn amb trossets de sobrassada. Però en general, la coliflor no és una verdura gaire estimada.
Doncs si sortim una mica de la nostra zona de confort, i intentem cuinar-la d'una altra manera, potser aconseguirem fer-la més popular. Encara no he aconseguit que els meus fills se'n mengin un plat sencer com a plat únic, però els hi vaig fent tastar en petites racions. Un altre truc, es posar-los a l'abast molt "toppings" perquè ells mateixos en facin la seva versió.

Aquesta recepta té una novetat de com l'acostumava a cuinar normalment (bullida amb aigua). En aquest cas l'he bullit amb llet d'ametlles. També es pot utilitzar llet d'arròs, de civada, d'avellanes,... No fa tanta olor quan la cuines i el seu gust queda súper dolcet. Hi he afegit 3 claus d'olor (ha quedat un punt massa aromàtic), un anís estrellat i llavors de cardamom.

L'he servit amb ou "poché", uns daus de cansalada passats per la paella (hi queden molt bé, ja que constrasten amb el gust dolç de la becixamel bullida mb la llet), i una barreja de llavors de sésam blanc i negre.

* Per fer l'ou "poché" agafa una tassa i forra-la amb paper film. Posa-hi l'ou amb una mica de sal i pebre, i fes un paquet tancant-ho amb un fil. Sumergeix en aigua bullint durant 4'5 minuts i llest!
Ho pots emplatar amb el que vulguis: daus de formatge feta, herbes, tofu, pernil a daus, brots, xips de coliflor,...A mi, personalment, les llavors de cardamom, m'encanten. Tene un gust fresc, delicat, exquisit i una mica dolç, tot i que jo les faig servir tan en receptes dolces com salades.


Comentaris

Entrades populars