xef perete, un àpat de luxe a domicili
Ahir a la nit van venir a sopar en Perete i la Marta, però venien amb una sorpresa preparada: en Perete, que és cuiner, portava tots els estris i material per fer-nos el sopar…magnífic!
Van arribar carregats de bosses amb olor a soparet dels bons. En Perete va entrar a la cuina i de seguida va tenir localitzats els estris que necessitava. Com es nota quan a la teva cuina hi entra algú que és del ram: no és necessari donar explicacions de res, la seva manera de treballar és metòdica i sobretot (atenció noies!!!) va deixar la cuina com una patena.
Van arribar carregats de bosses amb olor a soparet dels bons. En Perete va entrar a la cuina i de seguida va tenir localitzats els estris que necessitava. Com es nota quan a la teva cuina hi entra algú que és del ram: no és necessari donar explicacions de res, la seva manera de treballar és metòdica i sobretot (atenció noies!!!) va deixar la cuina com una patena.
Nosaltres vàrem posar l’aperitiu: una cecina comprada el dia abans a la Vilaviniteca (la cecina és al bou el que el pernil és al porc) amb unes herbes de Provença per sobre i un bon raig d’oli d’oliva verge extra.
Primer plat: Risotto de ceps i tòfona
Ja portava la marca feta (se li diu marca al sofregit que acaba essent el que dóna gust al plat) de ceba i ceps. Un cop calenta, afegir l’arròs (recomanat el de la marca Illa de riu del Delta de l’Ebre) i anar afegint caldo de pollastre. Un cop tenim l’arròs al punt que volem, apagar el foc, afegir una nou de mantega i formatge Parmesà ratllat. Deliciós.
Segon plat: rotllets de lluç amb xips de pipes, carxofes i all amb vinagreta a base d’oli d’oliva verge extra, acceto balsàmic, all cru i pebre. Val a dir que les xips, que innocentment en Perete va deixar sobre el passador de la cuina, les vàrem anar menjant com aperitiu.
Comentaris
petonets
quin crac el perete...