trinxat de la cerdanya
INGREDIENTS PER A 2 PERSONES (plat únic!)
* 3 patates mitjanes
* 1 col petita
* 4 dents d'all
* 1 tall ben gruixut de cansalada
COM ES FA
* Es netegen les fulles de la col i es posen a bullir junt amb les patates pelades i tallades a daus
* Un cop bullit (jo deixo que quedi tot ben tou perquè després em sigui més fàcil aixafar-ho) ho escorrem que no quedi gens d'aigua
* Mentres pelem els alls i jo els tallo a cuarts, ben gruixuts, i els fregeixo amb oli. Sobretot no deixeu que els alls es cremin ja que deixen un gust amargant
* Abans de que els alls es comencin a posar rossos, hi afegiu la cansalada tallada a trossets i ho fregiu tot junt
* Com que ja tindrem la patata i la col escorreguda, ho afegim a la paella i anem aixafant amb una forquilla
* Alhora d'emplatar-ho, ja que es tracta d'una verdura que costa de menjar, quedarà més atractiu si ho feu amb un motllo (si no teniu motllo us el podeu fabricar amb un tros d'una ampolla de plàstic)
* Per últim, tirar-hi una mica de pebre i un bon raig d'oli verge extra d'oliva
* Recordeu fer servir productes de primera qualitat si voleu un resultat millor. Per exemple: no és el mateix fer el trinxat amb aquestes tiretes de bacon que venen al super que ja estan tallades, que acostar-vos a la cansaladeria del vostre barri i demanar un bon tall de cansalada.
Bon profit!
Comentaris
No és per res, eh! Jo hi vaig estar estiuejar molt anys a Martinet de Cerdanya i el trinxat és molt típic a casa nostra.
Bueno m'alegro de veure trinxat per el mon de la "blogesfera"!! jejeje
M'has arribat a l'ànima amb el trinxat, un dels meus plats preferits. sniff, sniff,
Una abraçada
trobo que és un plat senzill, sa i boníssim!
Salut!