menjar romà a badalona

* imatge del blog www.caliope.blogspot.com

A Badalona, i més concretament al barri de Dalt la Vila, tenim uns veïns molt especials. Sota del barri, hi ha les restes de l'antiga ciutat romana de Baetulo. Hi ha nits que se sent remor de festa. Sempre m'imagino un d'aquells banquets romans plens de tricliniums, amb fruites, olives adobades, vi, salses dolçes barrejades amb carns de caça i fruits secs i mel.
El Museu de Badalona organitza durant el cap de setmana vinent unes jornades relacionades amb els nostres avantpassats, on es realitzaran tot tipius de tallers per ensenyar-nos com es pentinaven, com fabricaven les monedes, com es teixien la roba, o quia era la seva opinió sobre temes sexuals.
I sens dubte, una de les opcions més interessants seran les jornades gastronòmiques on a través de tallers es desvetllaran els principals aliments que omplien les cuines dels romans, així com la manera d'elaborar-los. I alguns dels restaurants de Badalona, s'han sumat a aquesta iniciativa, oferint un menú de cuina romana per al proper cap de setmana. Jo ja tinc feta la reserva, i m'agradaria que pogués ser al mig de l'antiga Baetulo, estirada sobre un triclinium, vestida amb una d'aquelles túniques blanques, menjant dàtils amb mel i bevent vi romà fins que sortís el Sol...
Podeu veure tot el programa aquí

Comentaris

Entrades populars