carxofes amb foie

Correu abans que s'acabin les carxofes !!!!
Si voleu sopar bé, i semblar cuiners de 5 estrelles davant dels vostres convidats, preneu nota:
- 2/3 carxofes per persona
- foie micuit
- sal i pebre

* Peleu les carxofes, traient-ne les fulles més dures i la part de pèl del cor. Talleu-les a cuarts (a mi em va millor tallar-les a quarts, i després treure-li el pèl que tenen al centre)
* Feu-les al vapor fins que quedi "al dente".
* Al moment de servir-les, saltejeu-les en una paella amb una mica d'oli
* Quan ja les tingueu al plat, amb un pelador de patates poseu-hi a sobre unes tires de foie (si no teniu pelador, també es pot fer amb un ganivet)

NOTA: el fet de fer les carxofes primer al vapor i després saltejades té un motiu. Si primer les fem al vapor i les deixem "al dente" aconseguim que no ens quedin dures. Més tard, per donar-li el color dauradet, les saltegem. Aquest procés es pot fer amb altres verdures que costen de coure només amb el procés de saltejat, com per exemple els espàrrecs.

Comentaris

Anònim ha dit…
mmmm...Quina pinta que tenen aquestes carxofes!!!...Genial la combinació!
Eva (Terrassa)
manel ha dit…
hi estic d'acord, la combinacio sembla excel·lent i caldrà provar-la abans no desapareguin les carxofes del mercat.
Sara Maria ha dit…
Carai quina cara que fan!
deliciosa martha ha dit…
Doncs ja ho sabeu tots tres: correu abans que s'acabin!!!
Maria Rosa ha dit…
Delicioses aquestes carxofes, corro a comprarne, aquest vespre en menjerem amb el fantàstic foie que prepara el meu home el Nadal, per tot l'any i pels millors amics! He conegut el teu blog viatjant per la cuina del Camil. Ets la Marta Vancells que anaves a Jugfrau? Sóc mare de l'Iu La Lueta i la tieta de la Bàrbara Xifré. Felicitats pel teu blog!
deliciosa martha ha dit…
Hola Maria Rosa! Bé, sóc la germana de la Marta. I sí, es clar que conec a la Bàrbara i a l'Iu. I a tú, de veure't per les platges de Cadaqués. Quan et torni a veure ja et faré l'ullet ;)
Disfruteu les carxofes!!!!
Anònim ha dit…
I per poder disfrutar d'aquest plat tot l'any (tot i que, evidentment mai serà el mateix), es pot utilitzar carxofes congelades de les que venen en un conegut establiment dedicat a la congelació. Us asseguro que, per sortir del pas, no queda gens malament i conserva el seu punt de "delicatessen"!!!

Enhorabona per la recepta!!

Entrades populars