marroc, el mercat i coses de menjar


Vàrem arribar de nit, i entre el cansament i la conducció temerària de l’Ibhraim, el Marroc no ens va deixar contemplar-lo amb tota la seva llum.
L’endemà al matí després de llevar-nos ens esperava un esmorzar típic marroquí amb un oasi als nostres peus i l’atlas nevat darrera nostre. La Kasbah Itran està a dalt d’un turó del poble de "El Kelaa M’Gouna" situat a la Vall de les roses. El Mohamed va decidir quedar-se al seu país, en comptes de marxar cap a Europa com molts dels seus compatriotes, i amb l’ajuda de moltes mans va construir una kasbah molt a prop del cel. Per això el seu nom: Itran vol dir estrella en bereber.
El matí no pot començar millor. Després de dormir en una de les seves habitacions amb vistes al paradís, el Hassan, amb un somriure net, et demana si has dormit bé, i comença a omplir-te la taula amb un esmorzar degustació: mantega, melmelada d’albercoc, un bol amb oli d’oliva, pa, rghaif (una espècie de crêpes), bayd (entre truita i ou ferrat amb comí per sobre), olives negres, olives verdes, suc de taronja i te verd.


El passeig fins al poble transcorre entre tons de verd esquitxats de blat amb les primeres roselles de la primavera, ametllers florits, oliveres i figueres. I tot això banyat per multitud de riuets petits que baixen de les aigües gelades de l’Atlas. I com no podia ser d’una altra manera, la providencia va voler que aterréssim a "El Kelaa M’Gouna" just el dia del mercat setmanal.Quina delícia passejar-se pel mig de les parades esteses a terra, on les fruites i les verdures formaven un tapís multicolor. Allà mateix muntanyes de pastanagues, camions plens de pèsols frescos (mmmmm...vàrem comprar-ne i els vàrem anar menjant com si fossin caramels), cebes i tomàquets, taronges, patates, carbassons i albergínies, naps, faves i cols. Les botigues d’espècies són potser una de les fotos més agraïdes per la multitud de colors que ofereixen el comí, la cúrcuma, el coliandre o l’anís. I les múltiples botigues plenes amb els productes de les roses de la vall: cremes, olis, sabons i roses....moltes roses !!!I allà, en una d’aquelles botigues plenes d’olors de colors vàrem conèixer el Brahim. Però això ja és una altra història...

Comentaris

Entrades populars