calçotada verregassa

Aquest cap de setmana he assistit a la meva 3ª calçotada de la temporada. I tant debò abans que s’acabin aquestes cebes d’or encara pugui gaudir d’un parell més d’aquestes festes on es fan moltes de les coses que m’agraden: menjar tots junts, sense protocols ni llocs assignats a la taula. Menjar amb els dits, no com un acte permissiu sinó gairebé com un acte obligat. Menjar de peu, compartint el bol de la salsa i el got de vi. I menjar amb pitet, que ens permet tornar a ser petits i a tacar-nos sense por a la crítica o reprimenda.

No és que les dues calçotades anteriors no es mereixessin un lloc aquí, però aquesta tercera s’ho mereix per multitudinària, per la bona organització i per l’esperit cultural que respira.

És la 10ª calçotada del Verregassos de Riudaura. Aquest petit poble sortit d’algun volcà de la Garrotxa té la sort de ser habitat per una família de gent que un dia es van unir per tenir cura de què tots els nens del poble facin cagar al tió, d'organitzar el Carnestoltes i de fer una calçotada a l’any oberta a tothom. I de mantenir viu el ball del ·Gambeto”. En resum, de tenir cura de la cultura del seu poble i de la seva terra. I tot sense ànim de lucre: tela!

En fi, al que anava. Calçotada “cum laude”. Millor veure-ho en imatges…

Comentaris

Albhert ha dit…
Hola Deliciosamartha, espero que realment passessiu un bon dia! Només un petit aclariment, que la gent té la pell molt fina i no cal ferir susceptibilitats: els Verregassos NO ens cuidem del Ball de Gambeto. Al cap de l’any només organitzem el Carnestoltes Infantil, la Revetlla de Sant Joan, la Castanyada, la Calçotada, Cinema al carrer a l’estiu (amb sopar, que no falti), una caminada, una (o dues) visites culturals, xerrades-col·loqui, el Caga-Tió i la Quina. Ah! i tenim un grup de Teatre que aviat estrenarà obra.
Només ens faltaria organitzar el Gambeto. XD
deliciosa martha ha dit…
Albhert, això de que NOMÉS organitzeu tot el què expliques...Déu ni Do!!! Els de la pell fina que surtin a fer també la calçotada i totes aquestes activitats que feu, a veure si el Sol els hi endureix una mica la cobertura.
I tant que m'ho vaig passar bé! És que t'ho podies passar d'una altra manera? A mi el tiquet me'l va vendre un noi-senyor que em va dir:
- Aquest tiquet val per una calçotada, un dia a l'aire lliure, jugar a cuit i amagar amb els nens, alguna galeta de Ca l'Enric, i un bocí de felicitat ;)
Albhert ha dit…
I la companyia de robustos riudaurencs grassos, calbs i lletjos. XD

Entrades populars