lunes, 10 de noviembre de 2014

CARPACCIO DE BOU

Segons el llibre "Cuchara de Plata" aquesta és la recepta original del carpaccio inventada per Arrigo Capriani en el seu restaurant venecià. Tot i així permet variants en quant a l’amanit, com pot ésser afegir mostassa a la salsa o simplement amanir amb llimona, sal i pebre. També es pot decorar amb encenalls de parmesà i tòfona. 


Ingredients (per a 4 persones): 
400 g de filet de bou (o vedella) 
4 o 5 cullerades de maionesa
1 cullerada de salsa worcestershire
1 cullerada de suc de llimona
3 cullerades de llet
Sal
Pebre blanc

Elaboració
Neteja el filet de pells, greix i venes i filma’l. Posa’l al congelador entre 30 i 90 minuts minuts per a què agafi cos. Retira’n el film i talla’l a llesques molt fines amb un ganivet ben afilat. 
Elabora la salsa tot barrejant els ingredients. Rectifica de sal i pebre i de llimona si fes falta.

Disposa els talls de carn en un plat ample de forma superposada i salseja.

* recepta de Manel Guirado


 

No hay comentarios: