miércoles, 13 de mayo de 2009

xef perete, un àpat de luxe a domicili

Ahir a la nit van venir a sopar en Perete i la Marta, però venien amb una sorpresa preparada: en Perete, que és cuiner, portava tots els estris i material per fer-nos el sopar…magnífic!
Van arribar carregats de bosses amb olor a soparet dels bons. En Perete va entrar a la cuina i de seguida va tenir localitzats els estris que necessitava. Com es nota quan a la teva cuina hi entra algú que és del ram: no és necessari donar explicacions de res, la seva manera de treballar és metòdica i sobretot (atenció noies!!!) va deixar la cuina com una patena.
Nosaltres vàrem posar l’aperitiu: una cecina comprada el dia abans a la Vilaviniteca (la cecina és al bou el que el pernil és al porc) amb unes herbes de Provença per sobre i un bon raig d’oli d’oliva verge extra.

Primer plat: Risotto de ceps i tòfona
Ja portava la marca feta (se li diu marca al sofregit que acaba essent el que dóna gust al plat) de ceba i ceps. Un cop calenta, afegir l’arròs (recomanat el de la marca Illa de riu del Delta de l’Ebre) i anar afegint caldo de pollastre. Un cop tenim l’arròs al punt que volem, apagar el foc, afegir una nou de mantega i formatge Parmesà ratllat. Deliciós.

Segon plat: rotllets de lluç amb xips de pipes, carxofes i all amb vinagreta a base d’oli d’oliva verge extra, acceto balsàmic, all cru i pebre. Val a dir que les xips, que innocentment en Perete va deixar sobre el passador de la cuina, les vàrem anar menjant com aperitiu.

Maridatge: un negre de Castilla y Leon que va tenir molt d'èxit


Un Chardonnay francès que per mi era bo, encara que un pèl dolç pel meu gust

Amb convidats així et venen ganes de tenir la casa plena cada nit. Moltes gràcies per tot!

6 comentarios:

Gemma dijo...

Caram, quina sort! A mi tampoc em faria res tenir convidats com aquests cada nit, je je je... quin sopar de luxe que us va fer en Perete!

La cuina vermella dijo...

Deliciosa, díga-li a en Perete que quan vulgui té una cuina a Mollet que l'espera!!!! Molts petons.

MAR dijo...

Ostres tú a mi els convidats nomès em porten gana !!!!!!! també és l'única cosa que els hi demano ... però convidats com aquests dónen gust ...... quina sort i quin sopar més bó sobretot el Chadonnay ....

petonets

Francesc dijo...

M'afegesc al club de fans del Perete. Quin soparet més bo!! Salutacions

Manel Guirado dijo...

bona pinta...
quin crac el perete...

deliciosa martha dijo...

Passo nota al Perete nois..