lunes, 11 de mayo de 2009

lasanya de carn

Una altra recepta feta amb la carn del Mauro. Aquesta vegada ha sigut una lasanya de carn aprofitant la carn picada del lot de productes.
Val a dir que les mides de la lasanya són per unes 6-8 persones, ja que vaig utilitzar tota la carn picada queb vàrem comprar. És una bona opció per si teniu convidats a sopar, ja que és un plat que es pot tenir fet amb antelació i alhora de servir-lo no és gens complicat.

INGREDIENTS
- 1’115 kg de carn picada (de vedella, de porc o mig i mig)
- 8 cebes
- 1 pot de salsa de tomàquet natural triturat
- làmines de pasta de lasanya
- formatge per fondre. A mi m’agrada força l’havarti, un formatge danès de llet de vaca, i que es fon molt bé

I per la salsa beixamel:
- 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
- 50 gr de mantega
- 100 gr de farina
- 800 gr de llet sencera
- sal, pebre i nou moscada

Amb aquestes quantitats podeu fer 1 litre de beixamel. A mi sempre me’n sobra però la congelo i així ja en tinc per un altre dia.

COM ES FA
- Es talla la ceba ben petita i es posa a sofregir a foc mitjà fins que quedi daurada. Aconsello tallar la ceba a mà, encara que suposi més temps, ja que així no perdrà tanta aigua i no quedarà tan pastosa. Si no voleu que us plorin els ulls mentre peleu la ceba, seguiu aquest consell.
- Un cop la ceba ja està prou sofregida, hi afegim la carn. Ara és hora de salpebrar bé.
- Quan la carn ja està feta, s’hi afegeix la salsa de tomàquet i es deixa fins que estigui cuita
- Ja podem preparar les làmines de pasta de lasanya. N’hi ha unes que no s’han de bullir: només cal posar-les en aigua calenta i deixar-les 10 minuts. La veritat és que el resultat és molt bo (excepte per als puristes de la pasta!)
- Per fer la salsa beixamel, fem un “roux”: posem en una paella la mantega i l’oli. Hi afegim la farina i remenem amb el foc molt lent. Hi afegim la llet, que ja tindrem calenta, i remenem amb una varilla per tal que no ens quedin grumolls. Hi anem afegint la resta de la llet (o fins que aconseguiu l’espessor que vulgueu), sal, pebre i la nou moscada
- Per muntar la safata que ha d’anar al forn, unteu la base amb salsa beixamel. Poseu una capa de làmines de pasta procurant que quedin unes sobre les altres. Ara poseu una capa de carn, unes làmines de formatge i una mica de beixamel. Torneu a fer una capa de làmines de pasta, carn, formatge i beixamel. Finalment acabeu amb una altra capa de pasta, tot napat amb la salsa beixamel i formatge abundant perquè alhora de gratinar quedi torradet
- Ja està llesta, només es necessita posar-la al forn fins que us quedi ben torrada.

Bon profit!

4 comentarios:

Gemma dijo...

Aquests clàssics no deixarem de fer-los mai. Si la carn és bona (com aquesta!) és un plat genial, perquè agrada a tothom, surt boníssim i com tu dius, el pots tenir fet amb antelació, que va molt bé quan tens convidats :)

Normal y Corriente dijo...

Ara m'hi poso, que la lasanya es un dels grans desconeguts a casa meva...petons i mosegades

MAR dijo...

És el somni d'en GARDFIELD aquesta lasagna ....!! és un gat que devora les lasagnes, bé de fet ho devora tot, però el seu plat preferit és aquest.
si que són bones opcions quan tens convidats tenir les coses ja fetes que nomès requereixin un toc de forn per treure a taula.
Té molt bona pinta deu estar bonisssssssssima ... aquesta carn d'en Mauro portarà tel.la ...

Petonets

deliciosa martha dijo...

Tingueu per segur que no fallareu!