lunes, 1 de diciembre de 2008

carxofes amb mongetes del ganxet i ciboulette

Aquest plat no té cap secret, però es d'aquells que he fet amb el que tenia a la nevera, i el resultat ha sigut tan bo que mereix la pena compartir-lo.

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
- uns 300 grs. de mongetes del ganxet (si no són del ganxet també s'hi val!)
- 4 carxofes
- ciboulette

COM ES FA
* Netegem les carxofes només deixant el cor i les tallem a cuarts. Per mi, el secret està en la bona cocció d'aquesta verdura. Jo el que faig es coure-la al vapor i deixar-la "al dente". Després la passo per la paella saltejada amb oli per aconseguir que quedi daurada (una altra vegada la reacció de Maillard!)
* Un cop tenim la carxofa ben daurada hi afegim les mongetes ja cuites i els hi donem un parell de voltes
* Un minut abans de treure el plat del foc hi afegim el ciboulette tallat petit que li donarà un gust especial
* No oblideu que si feu servir ingredients bons: oli verge extra d'oliva, unes bones mongetes i carxofes de la plaça triades per vosaltres mateixos, el resultat serà molt millor.

Bon profit!

4 comentarios:

nurks dijo...

ooh! què gustós!!

Anónimo dijo...

Hola, que es el ciboulette?
Merce

deliciosa martha dijo...

Hola Mercè,
El ciboulette o cebollino és de la familia de les cebes i es fa servir com a planta o espècie per decorar plats generalment o bé per afegir-los un gust diferent. Ho podras trobar als comerços al costat de la menta, l'alfàbrega, el romaní o la farigola.

Anónimo dijo...

Moltes gràcies per aclarir-me el dubte.

Mercè