lunes, 20 de octubre de 2008

pastís de formatge

Aquesta recepta del bloc "Bcn mon amour" és una de les més fàcils però també de les més delicioses, que he trobat per fer el pastís de formatge.

Preneu nota!

Ingredients (per la base)
* 150 grs. de galetes Digestive (jo també hi vaig barrejar uns quants melindros que tenia)
* 100 grs de mantega
* 1 cullerada de sucre

- Tritureu les galetes i les barregeu amb la mantega fosa i la cullerada de sucre. Col·loqueu la barreja a la base d'un motllo (jo recomano els de silicona) i ho coeu al forn entre 5-10 minuts a 180º
- Un cop la base estigui freda ja hi podreu abocar la massa del pastís

Ingredients (per la massa)
* 3 ous
* 250 grs de formatge tipus Philadelphia
* 7 cullerades de sucre
* 3 cullerades de Maizena
* 3 iogurts naturals sense sucre

- Separem les clares dels rovells i muntem les clares a punt de neu
- Barregem la resta dels ingredients i un cop estiguin ben barrejats hi afegim les clares a punt de neu. Aquesta part del procés és molt important, ja que es tracta de remenar sense que fem baixar l'aire de les clares, i així aconseguir una textura ben flonja
- Ho aboquem al motlle i ho posem al forn a 180º uns 35 minuts. Jo el que he fet es posar-ho 35 minuts només amb la part de baix del forn i 5 minuts més amb la part de dalt i de baix (sense l'aire)
- El pastís s'ha de deixar refredar per poder-lo desmotllar amb facilitat

Bon profit!

6 comentarios:

La cuina vermella dijo...

deliciós com el teu blog!

Gemma dijo...

Visca els pastissos de formatge! Són la meva debilitat :)

Glòria dijo...

Que esponjós que es veu aquest pastís!. Els pastissos de formatge són un clàssic per repetir sempre!.

illetapitita dijo...

Pastís de formatge... n'hi ha tantes versions i tots són boníssims!

deliciosa martha dijo...

Noies, fem un concurs de pastissos de formatge? Veig que hi deuen haber tantes receptes com persones

gemma dijo...

He provat a fer moltíssims pastissos de formatge, de fet fa temps que estic a la recerca del "NYC-style cheesecake" i aquest (tot i que no és NYC-style) és el que sempre repeteixo pel seu resultat i la seva simplicitat. A casa vola!