jueves, 22 de mayo de 2008

eat the art!

per Laia Moreras

El passat dia 29 d’Abril a partir de les 19.00 h, va tenir lloc a la sala cotxeres del Palau Robert la quarta edició de EAT THE ART! Menja’t l’art!? Calia descobrir què s’hi amagava darrera d’aquest títol que barrejava els conceptes de menjar i art, associació moltes vegades debatuda i polèmica.

Doncs EAT THE ART és una exposició d’art. Una mostra de 15 peces ideades per 15 autors escollits d’entre els participants d’ un concurs obert organitzat per la pastisseria Canal de Barcelona.
Art i pastisseria? Doncs si. Totes les obres que s’exposaven tenien un tret comú, estaven fetes de xocolata. És en aquest punt on la creació artística i un dels productes més preuats en pastisseria es fonen.
Però no es tractava de les típiques mones de pasqua, ”això no és pastisseria, això és art” diu en Lluís Estrada, el jove pastisser de la Canals que, juntament amb el seu ajudant en Marc Muñoz i mitjançant una estreta col·laboració amb els artistes escollits, ha portat a terme cada una de les peces. Diu que no és fàcil. La idea inicial de cada autor molts cops es veu modificada per les dificultats que es troben ells com a pastissers alhora d’adaptar-les al producte. Però tot i així el resultat és més que sorprenent:
Escultures que ens recorden la pedra envoltades per un joc genial de llums “Message in the stone” de la Yolanda Martin; un camp d’oliveres en forma de domino “Sweet Oliveres” de Miguel Olivares; “Petits retalls d’una ciutat” de l’ Àlex Torres o un vestit de núvia amb un toc retro que la Guadalupe Maga anomena “Pastís de Núvia” entre d’altres.
Les sorpreses no acabaven aquí. El mateix dia de l’exposició, un jurat format per el reconegut xocolater i pastisser Enric Rovira i pel cuiner Ramon Freixa va decidir quina era la millor creació.
En aquesta edició la guanyadora va ser la peça ideada per l’Anna Caubet, que portava per títol “Fil de xocolata”... però i les altres? Doncs ens les vam menjar! Entre tots els participants i visitants de l’exposició!

EAT THE ART és doncs una mostra de l’art més efímer i a la vegada més complert, on s‘estimulen tots els sentits. A la sala d’exposicions l’olor de la xocolata, de fons una música d’acompanyament suau i suggerent, l’efecte visual de les peces exposades, i finalment el privilegi de poder trencar-les i tastar-les. Tot en dues hores.

Us animo a tots els que us agradi l’art i especialment la xocolata a participar-hi la pròxima edició que ja serà l’any que ve! Totes les peces estaves boníssimes!

No hay comentarios: