martes, 3 de junio de 2008

amanida de bonítol, pebrots del piquillo i patata


Una recepta d’una amanida fresqueta ara que ve l’estiu i la calor:

Ingredients per a 4 persones
- 4-6 patates quebec grosses
- 1 manat d’alls tendres
- 1 llauna de pebrots “del piquillo”
- 2 cullerades de mel
- 1 llauna grossa de bonítol “Ortiz” en conserva

Com es fa?
* Bullim les patates amb pell. Un cop fredes les pelem i les tallem en rodanxes
* Saltegem els alls tendres
* Traiem els pebrots del piquillo de la llauna i els saltegem en una paella amb 2 dents d’all. Molt important !!! No llençar el líquid, sinó que l’afegirem també a la paella i deixarem que redueixi.
* Un cop reduït, hi posem dues cullerades de mel i remenem una estona més.
* Muntem el plat col·locant la patata tallada a la base, els alls tendres, una capa de pebrots del “piquillo” i el bonítol al cap de muntAmanir al gust, encara que és recomanable només fer-ho amb sal, pebre i un bon raig d’oli d’oliva verge extra

7 comentarios:

El cullerot Festuc dijo...

mmmmm...aquesta és una de les meves receptes prefereides de cara a l'estiu!!!!...Quina bona pinta que fa!!
Petunets,
Eva.

latiquismiquis dijo...

mira acabo de decidir el que dinaré!
Cuida't

deliciosa martha dijo...

Eva i Tiquis,
Si teniu més receptes d'aquestes que fan estiu, me les passareu? a mi també m'agraden molt. És que sinó em passo tot l'estiu esmorzant-dinant-sopant gaspatxo...

olletadeverdures dijo...

Hola, hola!
jo en tinc una versió molt semblant, però que faig escalivant jo el pebrot i amb ceba tendra en comptes d'alls tendres!
Téns tota la raó quan dius que és molt fresqueta i va molt bé per l'estiu!

Massitet

deliciosa martha dijo...

Massitet,

Perfecte la sugerencia! Així utilitzem tots els productes naturals (el Santamaria estaria content si ens veiés...;) )

cap i pota dijo...

Martha: Això m´ha agradat molt!!!! Et proposo que ho facis amb pebrots del piquillo.
Bona sort i bons àpats

deliciosa martha dijo...

Mmmmm...Cap i Pota, aquest proper Sant Joan que, per fi!!, ens reunim tota la familia, provarem totes les variants que ha donat de si aquesta recepta, inclosa la teva proposta ;)