domingo, 13 de abril de 2008

carxofes amb foie

Correu abans que s'acabin les carxofes !!!!
Si voleu sopar bé, i semblar cuiners de 5 estrelles davant dels vostres convidats, preneu nota:
- 2/3 carxofes per persona
- foie micuit
- sal i pebre

* Peleu les carxofes, traient-ne les fulles més dures i la part de pèl del cor. Talleu-les a cuarts (a mi em va millor tallar-les a quarts, i després treure-li el pèl que tenen al centre)
* Feu-les al vapor fins que quedi "al dente".
* Al moment de servir-les, saltejeu-les en una paella amb una mica d'oli
* Quan ja les tingueu al plat, amb un pelador de patates poseu-hi a sobre unes tires de foie (si no teniu pelador, també es pot fer amb un ganivet)

NOTA: el fet de fer les carxofes primer al vapor i després saltejades té un motiu. Si primer les fem al vapor i les deixem "al dente" aconseguim que no ens quedin dures. Més tard, per donar-li el color dauradet, les saltegem. Aquest procés es pot fer amb altres verdures que costen de coure només amb el procés de saltejat, com per exemple els espàrrecs.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

mmmm...Quina pinta que tenen aquestes carxofes!!!...Genial la combinació!
Eva (Terrassa)

manel dijo...

hi estic d'acord, la combinacio sembla excel·lent i caldrà provar-la abans no desapareguin les carxofes del mercat.

Sara Maria dijo...

Carai quina cara que fan!

deliciosa martha dijo...

Doncs ja ho sabeu tots tres: correu abans que s'acabin!!!

Maria Rosa dijo...

Delicioses aquestes carxofes, corro a comprarne, aquest vespre en menjerem amb el fantàstic foie que prepara el meu home el Nadal, per tot l'any i pels millors amics! He conegut el teu blog viatjant per la cuina del Camil. Ets la Marta Vancells que anaves a Jugfrau? Sóc mare de l'Iu La Lueta i la tieta de la Bàrbara Xifré. Felicitats pel teu blog!

deliciosa martha dijo...

Hola Maria Rosa! Bé, sóc la germana de la Marta. I sí, es clar que conec a la Bàrbara i a l'Iu. I a tú, de veure't per les platges de Cadaqués. Quan et torni a veure ja et faré l'ullet ;)
Disfruteu les carxofes!!!!

Anónimo dijo...

I per poder disfrutar d'aquest plat tot l'any (tot i que, evidentment mai serà el mateix), es pot utilitzar carxofes congelades de les que venen en un conegut establiment dedicat a la congelació. Us asseguro que, per sortir del pas, no queda gens malament i conserva el seu punt de "delicatessen"!!!

Enhorabona per la recepta!!