viernes, 1 de febrero de 2008

bistronòmic

* restaurant Coure, Barcelona (foto de la seva web)


Últimament quan parlem d’estrelles evoquem noms com El Bulli, Carme Ruscalleda, esferificacions o Michelin. Les estrelles que sempre han adornat el cel han passat a segon terme.
I parlar d’estrelles és també parlar d’alta cuina, d’alta gastronomia i també de preus elevats. Els menús dels restaurants galardonats amb aquesta distinció no estan a l’abast de tothom i moltes vegades s’ha de fer guardiola durant unes setmanes per poder conèixer i gaudir la seva cuina, o bé reservar la taula amb una antelació desmesurada.

A Madrid Fusión sembla que s’ha parlat, i molt, de l’última moda gastronòmica: els bistronòmics. El seu nom ens evoca a un espai més petit, més proper, més íntim i, perquè no, més econòmic que els restaurants amb estrella que han experimentat un creixement i una revolució gastronòmica en les últimes dècades. Els Bistronòmics agafen el relleu de les antigues cases de menjar però renovades, encara que es persegueix guardar-ne la mateixa essència: locals petits, de dimensions i costos assumibles, en els que el cuiner-propietari moltes vegades és la mateixa persona i que per tant garanteix un estil i tracte molt personal. Es tracte d’oferir una gran cuina a un preu assequible.

Aquesta “nova” fórmula sembla respondre, una vegada més, a la demanda del mercat i al canviant món de la gastronomia. Personalment penso que no es tracta d’una innovació sinó més aviat d’una antiga fórmula cuinada amb ingredients d’avui. Caldrà veure si les estrelles es veuen tocades per aquest nou astre que sembla ser que acaba d’aterrar a les nostres cuines.

Al bloc del Jorge Guitian trobareu més informació, així com als enllaços dels diaris El País i El Periódico

4 comentarios:

jordi dijo...

no te res a veure amb bistronomic, pero buscant receptes de bunyols de l'emportda vaig veure que parlaves de la Ramos de Cadaques. No hi ha forma d'aconseguir la recepta dels bunyols?
Gracies

deliciosa martha dijo...

Jordi, t'intento fer la gestió el més aviat possible. Segur que la Ramos estarà encantada. Ara, les seves receptes demanen paciència, calma i fer les coses al seu ritme, és a dir, a poc a poc ;)

deliciosa martha dijo...

Jordi pren nota.

INGREDIENTS
- 1 kg. de farina
- 1 got(d'aigua, tipus nocilla) de sucre
- 1 got d'anís
- 1 got d'oli d'oliva (no gaire fort)
- 1 got d'infusió de matafaluga (infusiones la mida d'una pruna de la herba en aigu)
- la ralladura de 2 llimones
- 6 ous
- 100 grs. de llevat de forner

PROCÉS
- Disoldre la llevadura de forner en la infusió de matafaluga
- Barrejar els ingredients: farina+sucre+llimona+anís+matafaluga+oli
- Ammassar una bona estona
- És molt importnat que a la massa no li toqui el fred
- UN cop amassat, li poses un drap de cuina per sobre i una manteta, perquè agafi calor i la massa s'aixequi
- Ho deixes 3 hores (la massa ha de doblar el seu volum)
- Amb una paella amb oli, vas fent boletes de la massa i els fregeixes

Si tens algun altre dubte, pregunta'm !!!

deliciosa martha dijo...

Disculpa Jordi, em deixava de dir-te que quan surtin del foc, els arrebossis amb una barreja de sucre i canyella.
Si vols que no et quedin tan oliosos, pots posar-hi un pessic de farina a aquesta barreja.