martes, 8 de enero de 2008

lasagna de verdures

Per desengreixar una mica el cos després de tants àpats nadalencs plens de carns rostides, marisc i torrons.

LASAGNA VEGETAL
Ingredients per a 8 persones:
- 20 làmines de pasta de lasagna
- 4 albergínies
- 4 carbassons
- 4 porros
- 2 manats d'espàrrecs verds
- formatge per fondre (Havartis és una bona opció)
- per la salsa de tomàquet:
* 20 tomàquets madurs
* un manat d'alfàbrega fresca
* 2 dents d'all
* fulles de llorer o altres herbes aromàtiques


Cuinem les verdures per separat i cadascuna a la seva manera:

* les albergínies escalivades al forn. Un cop fetes, les buidem totes, rectifiquem de sal, pebre i orenga (podeu utilitzar alguna altra espècie o herba aromàtica) i reservem
* tallem els porros en juliana (com una ceba), els sofregim en una paella i reservem
* fem els espàrrecs al forn amb una mica d'oli perquè no quedin molt secs
* tallem els carbassons en forma de mitjes llunes i els posem en una safata al forn, amb sal, pebre i una mica d'orenga

Per fer la salsa de tomàquet natural:

* pelem els tomàquets i el hi traiem les llavors
* els coloquem al forn en una safata, junt amb unes fulles de llorer, un parell de dents d'all i el manat d'alfàbrega fresca
* afegim un raig d'oli i ho posem al fon uns 30-45 minuts a 175ºC
* un cop cuit, passem pel túrmix i si ha quedat molt espessa, la fem bullir en un cassó, afegint una mica d'aigua

Ara ja es pot muntar la lasagna:
- primer pis de làmines de lasagna
- hi posem salsa de tomàquet
- coloquem l'albergínia i els porros ja cuits en aquesta primera capa
- tornem a posar una capa de làmines de lasagna
- tornem a posar salsa de tomàquet
- hi posem els carbassons i els espàrrecs
- cubrim amb una altra capa de lasagna, hi posem tomàquet i per finalitzar el formatge per fondre
- coloquem al forn, esperem que el gratinat estigui ben daurat i...bon profit!!

No hay comentarios: