martes, 4 de diciembre de 2007

ratafia i fumatsAixí de rendida va acabar la Clàudia, després d’aquest cap de setmana passat. Em fa la impressió que no m’he aixecat de la taula durant més de 24 hores, i que m’he passat tot aquest temps ingerint i bevent delicatessen de la Garrotxa i del Maresme.

El dinar de diumenge al migdia va ser un regal, un altre vegada, del Carlos Piernas, que ens va fer arribar un bon assortiment dels seus productes: galtes de porc, guatlles, foie, jalmón, patates ratte confitades i fumades. Són productes que ja es venen cuinats i envasats al buit. Només s’han d’escalfar al Bany Maria, i ja es poden servir. Són una bona opció per un àpat on vols gaudir, però et falta temps per posar-te el davantal.

I com no i trobant-nos a la Garrotxa, em acabat totes les menges amb aquesta beguda amb tints màgics. Està feta a base d'una pila d’herbes que diuen s’han de collir la nit de Sant Joan. De totes maneres, si us interessa el tema, al blog del Jaume Fàbrega, trobareu un ampli reportatge sobre els orígens i la història de la ratafia.
No hay comentarios: