sábado, 3 de noviembre de 2007

nuclo restaurant

Tot i que la inauguració oficial no tindrà lloc fins a mitjans de gener, principis de febrer (segons el previst), el passat divendres el restaurant Nuclo va obrir les seves portes en el que podríem anomenar, una prova pilot.

Per mi, qualsevol raó o excusa que em permet tornar a la Fira de Barcelona i retrobar-me amb tot l'equip que forma part de Gastrofira, es una bona manera de fer-me sentir com a casa. Allà em retrobo amb l'Eduard o el Jordi, que van ser responsables de la meva formació com a professional del món de la gastronomia durant els anys que vaig passar a l'Escola de Restauració. Amb la Vanesa, l'Esther, el Rafa, la Meri i molts altres companys de feina. Amb el Jordi Narro, ànima de les delícies que surten dels fogons del Nuclo. I amb l'Albert, capità de tot aquest equip, però per sobre de tot, un gran amic.

El restaurant està ubicat a la Fira de Gran Via 2, i el seu disseny ha sigut obra i miracle de l'arquitecte Toyo Ito. El menjador és càlid i està presidit per una bodega circular amb una gran llum vermella a dins que convida a acostar-t'hi per xafardejar l'excel·lent oferta de vins que ens ofereixen. Les taules tenen la suficient distància entre sí, com per oferir la màxima intimitat als comensals, i el terra, cobert per una moqueta gris, assegura el silenci de tot el personal que treballa mentre tu gaudeixes i et deixes sorprendre.

Nosaltres vàrem començar degustant els aperitius dins la cuina (autèntic privilegi!!!), equipada amb els últims estris i tecnologia per poder cuinar, i amb un personal jove i provinent dels millors fogons de Catalunya, disposats a deixar-nos més que satisfets.

Val a dir que era el primer dia i va ser tot un plaer prestar-nos a ser "conillets d'indies". Tot i que hi ha alguns detalls encara per acabar d'arrodonir, em sembla que el Nuclo donarà molt que parlar. El secret? la seva oferta gastronòmica (podeu consultar els diferents menus i la carta a la seva pàgina web http://www.nuclorestaurant.com/), i a la seva posada en escena. Però sobretot, estic segura que Nuclo acabarà sent un vaixell que viatjarà per tots els mars. Té la millor tripulació i el millor capità

* oli d'oliva verge extra català (varietat olives arbequines)


* Tres Tasts de Fetge d'Ànec
Xupa-Xups de Ganache de Foie amb Pa d'Espècies i cacu, Copeta de Crema de Foie amb Aire de mandarina i Vi Dolç, Tall de Foie Micuit amb Moniato i Ceba


* Ostra, la Perla del Mar
Ostra Imperial amb Poma Àcida, Cremós de Formatge de Cabra i Bacó* De Cullera
Cigrons amb LLamàntol, Xipironets i Cap i Pota

* De la Mar Salada
LLuç amb Crosta de Formatge, Calamar i Confitura de Ceba i Nous* Formatges artesans catalans* Digestiu i Refrescant

* gràcies per aquest regal de Sant..Mon!!!

No hay comentarios: