domingo, 19 de agosto de 2007

viena

La segona parada del viatge ha sigut la capital d`Austria. Encara que el nivell de vida i l`activitat comercial i social em recorda mes a l`estil de Barcelona, no te ni la meitat d`encant que te Praga. Es una mica avorrida i freda.
Amb un sol dia ja teniem vista la ciutat, que esta plena de records de la Sissi Emperatriu i el Mozart. No es dificil imaginar-te a aquests dos personatges passejant-se pels carrers de la ciutat, voltant pels jardins ordenats amb una precisio matematica, o muntats damunt dels carros de cavalls que encara avui en dia fant "tours" per als turistes.

I com que la ciutat no ofereix gaires mes coses per visitar, ens em dedicat a visitar museus i a disfrutar de la gastronomia pastissera que ofereix Viena.


El Museu Leopold tenia algunes col.leccions que ens interessava veure. Tenint en compte que no estic gaire acostumada a visitar museus (amb vergonya confesso que me`n falten molts per coneixer de la meva propia ciutat...) he de dir que va ser tot un plaer. Les dues hores emprades veient obres del Gustaf Klimt, Egon Schiele i Kolo van ser la nostra dosis de cultura. Mes tard varem visitar una casa plena de pintures coloristes obra d`un home peculiar, unic, optimista, ecologista, vital i pedagog. Friedrich Hundertwasser va ser un d`aquells homes que van lluitar per un mon millor. Defensava la ideia de que l`esser huma necessita fer les paus amb el seu entorn per ser felic, i es per aixo que construia cases, esglesies i ciutats on la natura i les construccions de l`home, conviuen en perfecta harmonia.

I la capital d`Austria tambe ha servit perque la Dani pogues provar (i jutjar) al mateix Hotel Sacher, el pastis que es mundialment conegut i que porta el mateix nom.Em tastat un formatge amb mostassa austriac delicios, uns vins blancs de la varietat moscatela, pastissos i pastissos i pastissos, i com no, el cafe vienes. Em visitat un mercat ple de fruites i productes d`arreu del mon, alguns dels quals no haviem vist mai, com el "jackfruit" o una especie de cacahuet amb "wasabi".

No hay comentarios: