jueves, 16 de agosto de 2007

praga

Acompanyada de la Tia Chapu i de tots els sants, emperadors i emperatrius que te aquest pais, aquest any les vacances transcorren al costat del riu Moldava, on els castells i les llegendes et fan endinsar en la historia de la Republica Txeca per fer un viatje des de l'epoca medieval fins a la invasio dels russos a l'any 1968.

"La insoportable levedad del ser" del Milan Kundera m'ajuda a comprendre a aquesta gent que viu en un pais de conte.

Tenen un pont, el Karlav Most, on uns senyors armats amb trompetes i clarinets et conviden a passejar per caminar muntanya amunt i entrar al Castell de Praga. El barri jueu i el seu cementiri et recorden, una vegada mes, lo injust i cruel que pot ser l'esser huma. El llac Lipnos, gairabe amb la frontera austriaca, els hi fa de platja i de mar (com es troba a faltar...) i el poblet de Cesky Krumlov i el seu castell encantat et permeten gaudir d'un concert en directe des de dins mateix de l'anima de les seves estances.

El compositor Dvorak descansa a Praga, i la visita a la seva tomba ha sigut molt especial, ja que la seva musica ha ajudat a cuinar a foc lent alguns dels plats que surten en aquest blog.

Culinariament parlant, no ha sigut una experiencia deliciosa. Encara que ahir a la tarda, amb la torre del castell de Cesky Krumlov davant nostra, la Dani va poder tastar, per fi!!!, el seu apple strudel que tant temps portava somiant. No ens va decepcionar, i aixo que viatjo acompanyada de la millor pastissera del mon!!! (no us estranyi que per la nova temporada de l'Espai Sucre s'hi trobi amagada alguna versio d'aquest delicios postre)Encara que aqui no hem trobat el paradis gastronomic, res no ens priva de ragalar-nos picnics com aquests on varem tenir la ciutat de Praga amb tots els seus castells, rellotges, torres i estatues als nostres peus.


* nota: es impossible escriure sense faltes amb aquests teclats txecs...

1 comentario:

Dessmond dijo...

Mentre hi hagi les fotos, no et preocupis pels accents. Qui se n'adona?