jueves, 23 de agosto de 2007

budapest

Vàrem arribar a Budapest l'últim dia de les celebracions de Sant Esteve, el seu patró local. Al voltant del fabulós castell que té la ciutat hi havia un mercat d'artesans que ens va permetre conèixer de primera mà qui són els hongaresos. A finals del S IX els "magyars" es van establir al país, essent avui en dia encara la llengua d'aquests nòmades la que es parla a Hungría. Treballaven la fusta, l'acer confeccionant ganivets de fulles dures i brillants i la llana amb la qual s'abrigaven i confeccionaven les seves cases, semblants a les cabanes del indis americans.
El nostre dinar va tenir un postre molt especial, present també a la República Txeca: els kurtoskalacs, fets amb una massa acabada de treure del forn i adornada amb vainilla, caramel o canyella.


Budapest també ens va regalar dues visites als seus famosos banys termals, fruit de l'empremta que els turcs van deixar a la ciutat. La visita a aquests oasis d'aigua et deixa en tal estat de relaxació, que ens va ser impossible fer res més durant la resta del dia: banys amb bombolles, dutxes relaxants, corrents d'aigua, aigues mineralitzades a diferents temperatures i com a final, el millor massatge que m'han fet mai i que em va fer tornar a creure que el cel també es pot trobar a la terra.


I no podíem de deixar comprar i visitar un autèntic mercat vermell i groc esquitxat per infinits fruits vermells als quals ells anomenen "paprika" i que són l'ingredient principal del plat més emblemàtic del país: el gulash.


No hay comentarios: