martes, 5 de junio de 2007

ous estrellats amb patates

Quan la Marta i jo érem petites, la nostra mare ja ens preparava aquest plat deliciós. I es que no cal ser el Sr. Lucio del famós restaurant madrileny que ha posat de moda els ous estrellats, per poder disfrutar d'aquest invent.

INGREDIENTS
- 3/4 patates mitjanes per cap
- 2 ous per persona +1 (si sou 2 persones 5 ous, si sou 3 persones 7 ous,...)
- oli d'oliva per fregir


EL.LABORACIÓ
- Pelem les patates i les tallem en forma de mitja lluna
- Amb abundant oli d'oliva (sobretot!!!) les fregim a foc mitjà. Hauríen de quedar fetes i no gaire torradetes.
- Un cop les patates estan fregides, les retirem del foc amb una escumadera, i les posem a sobre de paper absorvent
- Buidem l'oli de la paella (el qual podrem tornar a aprofitar per una altra ocasió)
- Tornem a afegir les patates a la paella, aquesta vegada ja amb molt menys oli, i baixem el foc.
- A partir d'aquí, anirem trencant els ous per afegir-los. S'ha de fer ràpid, per tal que els ous no es facin uns més que els altres
- El més important d'aquest plat, és deixar els ous mig cruus. Si els fem en excés, ens quedarà una pasta resseca i massa feta.
- Hi ha gent que diu que, amb un bon polsim de sal, el plat millora...


No hay comentarios: