miércoles, 20 de junio de 2007

maduixes d'estiu

RECEPTA
- 1 kg de maduixes
- 1 cullerada sopera de vinagre de Módena
- 4 ó 5 cullerades soperes de sucre morè humit ***

COM ES FAN

- Talla la part verda de les maduixes i després talla-les a 4 parts

- Afegeix 4 cullerades del sucre morè humit

- Afegeix la cullerada de vinagre de Módena

- Remena-ho tot i deixa-ho a la nevera un mínim de 12 hores perquè facin suc

...i si pots, menja-te-les amb un bon escenari de fons


*** el sucre morè o integral de canya s'obté mitjançant la trituració de la canya de sucre. Aquest sucre conserva totes les seves propietats nutricionals ja que no ha sigut refinat (hidrats de carboni, caloríes, vitamina A i vitamines del grup B). Per aconseguir el sucre blanc, hem de realitzar molts refinats, amb la qual cosa, eliminem bona part dels nutrients del sucre. Al final, tenim un producte suau i agradable, pero sense nutrients.

El sucre integral de canya té un gust molt agradable a regalessia i la seva textura es una mica enganxifosa, ja que és molt ric en melaza. Quan comprem el sucre morè, podem observar que aquest pot ser molt, poc o gens enganxós. Això ens indicarà si ha sigut refinat poc, molt o res.

No hay comentarios: