viernes, 8 de junio de 2007

il vero tiramisu

El nom de Tiramisú en realitat son dues paraules que en italià, "te tira su", volen dir literalment aixecar-te, tira-te cap a dalt.
Encara que hi ha una historia que relaciona l'orígen d'aquest postre amb la visita del Gran Duc de la Toscana(va ser creat per una visita que aquest va fer a Siena), jo m'inclino més per una altra història que sitúa el seu orígen cap als anys 50, i en els no tan nobles pero si més interessants, burdels venecians. Els senyors quan arribaven als burdels, el primer que feien era menjar una bona ració de Tiramisú, ja que se li atribuïen qualitats afrodisíaques, i gràcies al cafè i al Mascarpone, de gran valor calòric, els permetien gaudir durant hores...
INGREDIENTS (4 persones)
- 3 ous
- 1 terrina de Mascarpone
- melindros del dusos (els de Fontaneda van molt bé)
- 3 cullerades (de les de sopa) generoses de sucre
- cafè
- Amaretto (opcional)


- separem els rovells del ous. Amb el batedor elèctric, barregem els 3 rovells amb les 3 cullerades de sucre fins que perdi aquell color taronja, i es vagi tornant d'un color més blanquinós





- quan ja estigui llest, hi afegim el Mascarpone i seguim batent fins que ens quedi una massa fina, sense grumolls. És molt important batre-ho tot molt bé, per tal que la barreja quedi ben fina





- en un bol apart, muntem les 3 clares a punt de neu (fixeu-vos que al posar el bol de costat les clares no han de relliscar)






- amb l'ajuda d'una llengua de cuina, anem afegint molt a poc a poc les clares a la barreja dels ous amb el sucre i el Mascarpone. És la operació més delicada, ja que si barregem amb massa força, tota l'esponjositat de les clares ens baixarà i el pastís quedarà massa líquid




- triem una plata que tingui una mica de fondaria per tal que ens i càpiguen els dos pisos. Mullem els melindros amb cafè, i fem una base. A sobre hi posem la meitat de la barreja.







- tornem a col.locar una altra capa de melindros i finalment hi afegim l'altre meitat de la barreja. Ho guardem a la nevera abans de servir, un mínim de 3 hores







- abans de servir-lo, espolvoregem una mica de cacao per sobre

5 comentarios:

Josep Vidal dijo...

"A dios pongo por testigo" que amb aquesta recepta vàrem arribar al cel. Funciona, millor que la viagra. M'ho ha dit un amic....

deliciosa martha dijo...

M'encanta...!!! Us prometo més receptes per poder fer-vos tornar al cel ;)

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://vonmertoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]profit software discounts, [url=http://bariossetos.net/]office 2009 software[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] free autocad symbols order system software
Express 4 Mac WinZip [url=http://hopresovees.net/]where to buy pirated software[/url] nero 6
[url=http://hopresovees.net/]academic software store[/url] adobe photoshop cs3
[url=http://vonmertoes.net/]best substitute for photoshop using mac intel[/url] software shops uk
microsoft office 2003 professional [url=http://vonmertoes.net/]software resellers canada[/b]

Anónimo dijo...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]kaspersky antivirus free trial offer, [url=http://bariossetos.net/]microsoft photo software[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] buy android software software retail shops
free adobe acrobat 9 [url=http://bariossetos.net/]cheap downloadable oem software[/url] microsoft active sync software
[url=http://vonmertoes.net/]where to buy cheap software[/url] used software stores
[url=http://hopresovees.net/]ms office application software[/url] coreldraw x3
creating educational software [url=http://vonmertoes.net/]ict software shop imperial[/b]