miércoles, 21 de marzo de 2007

el mite de la primavera


El mite de la primavera té a veure amb Perséfone, filla de Zeus i Démeter. Explica la llegenda que un dia Perséfone es trobava recollint flors i herbes quan la terra es va obrir i va aparèixer Hades, Deu del món subterrani, que es va enamorar de la seva bellesa i la va raptar perquè regnés amb ell a l'infern.

La mare de Perséfone, Démeter, desesperada va deixar les seves obligacions, que era mantenir la primavera i la fertilitat a la Terra i se'n va anar a buscar la seva filla perduda. Així la Terra va caure en una trista desolació. Davant d'aquesta desgracia natural Zeus va haver d'intervenir, però no va poder tornar la filla a la seva mare, ja que Perséfone havia provat el fruit de l'infern que la condemnava a quedar-se allà per sempre.

Malgrat tot, Zeus i Hades van arribar a un acord: la meitat de l'any Perséfone el passaría amb el seu marit a l'infern i la resta el passaría amb la seva mare a la Terra.

Així, quan Perséfone torna amb la seva mare, aquesta demostra la seva alegría fent néixer les flors i fruits i nosaltres vivim aquest temps com la Primavera i l'Estiu. Quan Perséfone ha de tornar amb el seu marit Hades, la seva mare es queda amb el cor destrossat i així ho expresa amb la tardor i l'hivern.

No hay comentarios: