viernes, 16 de febrero de 2007

sopar de carnestoltes sense disfressa

"Carnestoltes és una paraula que deriva del llatí carnis cualis, és a dir, carns privades. Es tracta d'una clara al.lusió a la prohibició de menjar carn durant els quaranta dies de Quaresma. De marcades arrels paganes, la festa és una evolució directa dels saturnals romans que celebraven la fi de l'hivern i el renaixement de la natura a la primavera.
El carnaval significa, doncs, tres dies de divertiments públics, disbauxa i disfresses que satiritzen la vida quotidiana i l'autoritat en un intent in extremis de gaudir dels sentits"

Ahir va ser una vetllada que va marcar l'inici del Carnestoltes. El menú va ser pensat amb una precisió i un detall in extremis, amb uns tastets de carns privades, tot i que aquestes estan prohibides durant la Quaresma. Ahir va començar la primavera i va reneixer la natura. Va ser una nit de divertiments i de disbauxa. Ahir va ser una nit per gaudir dels sentits. Però paradoxalment, ahir, la nit de Carnestoltes, va ser una nit sense disfresses.

MENÚ
*Aperitiu: olives negres d'Aragó amb oli

* Espàrrecs Blancs amb salsa de Iogurt de Coco i Vinagreta de Llima
Ingredients (2 persones):
- 4 espàrrecs blancs d'alta calitat
- 1 ó 2 iogurts de coco
- la ralladura d'una pell de llima
- oli d'oliva verge

Tallem els espàrrecs amb una mida d'uns 5-6cms. i els posem a sobre d'una safata/plat de tal manera que s'aguantin verticalment. Hi afegim el iogurt (abans s'ha de remenar perquè quedi amb textura de salsa) per sobre. A part, barregem en una tasseta oli verge d'oliva i la ralladura de la pell d'una llima. A l'hora de servir el plat, amanir amb l'oli de llima.






* Truita de Carxofes i Alls Tendres amb Botifarra d'Ou
- 3 carxofes
- 1 manat d'alls tendres
- 5 ous
Saltejar les carxofes i els alls tendres. Quan ja estiguin ben doradets, batem 5 ous i hi afegim les verdures. Per servir, es pot tallar amb un motllo rodó i colocar dos rodanxetes de botifarra d'ou a sobre.






* Postres intercontinentals
Mini croissanets de xocolata i delícies de cacahuets de Gambia

* Vi negre Roquers de Porrera (D.O.Priorat)

No hay comentarios: