jueves, 11 de enero de 2007

alkimia

Ahir "deliciosamartha" es va vestir de gala, va embolicar el seu regal amb un paper de festa i va viatjar a les estrelles per fer celebrar que algú va arribar als 31.









"Viatjar a les estrelles" és el que vàrem fer, endinsant-nos en el meravellós món de l'Alkimia, un restaurant regentat per el Jordi i la Sonia, dos paladars intrèpids que acaben de ser galardonats amb un dels preciats astres que concedeix la Guia Michelin.

L'espai et convida a relaxar-te, obrir els 5 sentits i gaudir, gaudir, gaudir !!!

La carta de vins està estructurada com si fos un poema de Benedetti, classificant-los, no per regions, sinó per les sensacions que et provoquen: dolçor, armonía, força, temperament, subtilesa, tendresa,...

Va ser tot un luxe descobrir-hi a en Lluís, antic company d'escola (una altra vegada m'ha tornat a passar!!!) que va fer de mestre de cerimonies, explicant cadascún dels plats amb un amor per la seva feina i per les coses del menjar envejable. Aquesta troballa ens va permetre fer una visita a la cuina, quan tots els artistes ja plegaven els seus ganivets, els seus pinzells.

APERITIU
- Sopeta de cebes tendres amb tonyina...i alguna cosa més que no recordo

ENTRANTS
- Amanida de carxofes i pernil de gla amb vinagreta de carquinyolis
- Ostres amb coco picant, salsa de tinta i llima
- Coca d'anxoves amb escalivada, mantega de tòfona i iogurt
- Xipirons amb albergínia escalivada i soja caramel.litzada
- Mongetes del ganxet amb consomé d'arengada, tripetes de bacallà i raïm
- Caneló de pollastre rostit amb beixamel d'ametlles i amanit fresc
- Pèsols amb sèpia, escumós de coco i nous de Macadamia
- Bombó d'ou amb pa tomàquet i sobrassada

PEIXOS
- Arròs de nyores i safrà amb escamarlans de costa
- Llobarro amb carbassa i crema espumosa de mantega
- Bacallà amb la seva emulsió d'alls tendres, espinacs i alfàbrega
- Gambes amb arròs de l'Empordà, escuma de coliflor i cítrics
- Rap amb tubercles enterrats i espàrrecs verds
- Dot amb cargols de punxa, salsa i galeta d'all i julivert
- Rogers amb tomàquet a la brasa i roca d'oliva negra

CARNS
- Ànec canetó amb bâbâ de foie i col
- !Bou de wagyu! amb brou a la fusta i calçots
- Espatlleta de "lechazo churro", fondue de formatge i pa de farigola
- Steak tàrtar a la soja amb patates soufflées i mantega especiada
- Peus de porc amb endívies glacejades i picada de nous
- Pollastre de pagès amb pols d'oliva negra, anxova i tomàquet
- Llebre a la royal amb pinya escalivada

POSTRES
- Infusió de cacau amb la seva "ganache", perles cruixents i aranja balsàmica
- Borratxo de llimona al romaní amb gelat d'ametlla amarga
- Gaspatxo de préssec amb cogombre i iogurt
- Tocinet de cel amb sorbet de llimona, gingebre i cacau
- La vinya a la tardor: gelat de lixis i vi amb fruits tropicals i remolatxa
- Peres escalivades en la seva brasa amb gelat de nata

PETIT FOURS
- Cruixent de xocolata blanca i gelat de lixis
- Madalena de llimona
- Tira de curry i xocolata
- Polvoró de cafè i coco
- Vaset de Tarta al güisqui

(en vermell allò que ens va fer volar...a veure si els identifiqueu)





ALKIMIA restaurant
Indústria 79
Barcelona
93.207.61.15

1 comentario:

Mar dijo...

sort que tenia el pitet de les teresines a mà... encara babejo...somiaré amb les peres escalivades.